POLSKA FEDERACJA HODOWCÓW BYDŁA i PRODUCENTÓW MLEKA

Kontakt - biura


DZIAŁ HODOWLI - BIURO W WARSZAWIE

ul. Żurawia 22 / lok. 401, 00-515 Warszawa
tel. 22 502 33 23, 22 502 33 49,
fax 22 502 33 24
e-mail: pfhb@pfhb.pl

DYREKTOR DS. HODOWLI

Teresa Piechowska
tel. 661 808 001
e-mail: t.piechowska@pfhb.pl

Kierownik Działu Hodowli

Anna Siekierska
tel. 661 808 005
e-mail: a.siekierska@pfhb.pl

 

BIURA REGIONALNE DZIAŁU HODOWLI:

Miejscowość kod pocztowy ulica nr telefonu
BIAŁYSTOK z/s w Jeżewie Starym 16-080 Tykocin, Jeżewo Stare 30 85 743 38 54
BYDGOSZCZ z/s w Minikowie 89-122 Minikowo 1 B 52 562 42 31
GDAŃSK 80-874 Na Stoku 48 58 302 32 15
GOSTYŃ 63-800 Wrocławska 154 65 572 22 43
KOSZALIN 75-411 Partyzantów 15a 94 343 11 04
LUBLIN 20-150 Bursaki 6 81 744 15 06
ŁODŹ
z s w Rzgowie
95-030 Rzgów, ul. Rawska 1 42 630 16 87
OLSZTYN
z/s w Dorotowie
11-034 Dorotowo 398,
Stawiguda
89 527 79 53
POZNAŃ 61-619 Naramowicka 135 61 827 69 16 lub 22
WROCŁAW 53-015 Karkonoska 59 71 330 69 40
ZABIERZÓW k/KRAKOWA 32-080 Cmentarna 4 12 257 97 54
Hichb 2019 03 lq 1

Hodowla i Chów Bydła

W numerze 3 / 2019: Czy to koniec polskiej wołowiny?

 

Reportaż z mazowieckiej ubojni wyemitowany przez stację TVN wstrząsną całą Polską i odbił się szerokim echem na całym świecie, podważając renomę Polski, jako solidnego i sprawdzonego eksportera żywności. Niehumanitarne traktowanie zwierząt, połączone z haniebnymi praktykami sprzedaży mięsa bez weterynaryjnej położyło się cieniem na całej branży, zarówno producentów mięsa, jak i hodowców bydła. Właśnie z tego powodu postanowiliśmy tej aferze poświęcić Temat Numeru. Przeczytacie w nim Państwo ogólną analizę zaistniałej sytuacji, oraz wywiady z Witoldem Choińskim, prezesem Polskiego Mięsa, lek. wet. Karoliną Oblizajek, pełniącą funkcję Wojewódzkiego Inspektora Weterynaryjnego ds. Bezpieczeństwa Zywności w WIW w Poznaniu i z dr. hab. Anną Jupowicz - Ginalską, medioznawcą z Uniwersytetu Warszawskiego. Oprócz tego w numerze zapraszamy do odwiedzenia z nami Spiżarni Hrabiny Potulickiej ze Ślesina, produkującą rewelacyjne sery, a także odwiedzenia hodowli Państwa Klimczyków z Poręby, oraz rodziny Ziajów z Dobrodzienia. Szczególnie też polecamy artykuł Anny Siekierskiej o niepożądanych cechach pokrojowych w stadzie. W najnowszym numerze nie zabraknie także tekstów odnośnie żywienia, ekonomii i zdrowotności, a także nowinek z branży hodowlanej, zwłaszcza, że niedawno odbyły się Targi Ferma w Łodzi. Serdecznie zapraszamy do lektury!

KALENDARZ WYSTAW


NAJWAŻNIEJSZE WYDARZENIA W ROKU

Marzec 2019
PN WT SR CZW PT SO ND
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

*Pola zaznaczone gwiazdką sa obowiązkowe


Jak nas znaleźć?

Siedziba główna PFHBiPM znajduje sie w Warszawie na ul. Żurawiej 22